AvL Couture is uniek en exclusief waarbij de creaties op het lichaam zijn gesneden en passen bij de persoon. Een one of a kind kledingstuk dat niemand anders heeft. Mijn ontwerpen zijn niet aan bepaalde trends gebonden en daardoor tijdloos. Ik creëer stijlvolle ontwerpen met een eigen uitstraling, zodat u een duurzaam product krijgt waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Het gehele proces vindt plaats in de showroom en het atelier aan huis waarbij alle facetten van het vak met veel zorg worden gerealiseerd. Bezoek op afspraak is daarom noodzakelijk.

Fases in het ontwerp

Oriëntatie

Op een door u gewenste dag zullen we tijdens het eerste bezoek bespreken voor welke gelegenheid u de kleding wilt dragen en wat uw voorkeur is voor stoffen, kleuren en vormen. In mijn showroom en atelier zijn creaties aanwezig voor inspiratie. Ik maak aan de hand van uw persoonlijke wensen een aantal schetsen waardoor het ontwerp gevisualiseerd wordt.

In de showroom zijn vele stoffen, stalenboeken en materialen aanwezig waar u uit kunt kiezen. Leer en suède zijn mijn specialiteiten. De keuze is fantastisch.
Via mijn buitenlandse connecties is het altijd mogelijk om aan de meest hoogwaardige materialen te komen.

Van schets tot passen

Vervolgens begint de fase van het tekenen van de patronen die noodzakelijk zijn voor het vervaardigen van een pasmodel in paskatoen, genoemd een toile. Wanneer u de toile komt passen, wordt deze perfect aangepast om tot het gewenste model te komen.

Atelier Angeline van Leeuwen den Haag

Passen in stof

Na deze eerste passessie wordt het ontwerp in de uiteindelijke stof geknipt. Het kledingstuk wordt in het atelier met de meest verfijnde haute couture technieken vervaardigd. Dan volgt de laatste definitieve passessie waarbij nog eventuele puntjes op de i worden gezet.

Het hele proces neemt minimaal vijf weken in beslag en is afhankelijk van de drukte op dat moment.  De opleverdatum wordt in overleg vastgesteld.

Op deze pagina kunt u meer informatie lezen over de prijsopbouw van een AvL Couture kledingontwerp.

Het is wenselijk van tevoren een afspraak te maken, zodat u verzekerd bent van een persoonlijke benadering. U kunt dit telefonisch of per e-mail doen, zie de contactpagina.

Het is mij een genoegen u te mogen begroeten.

Angeline van Leeuwen

Beoordelingen op ThePerfectWedding.nl

Angeline van Leeuwen Couture 10 uit 19 ervaringen