Angeline van Leeuwen

Wie ben ik?

Wie ben ik?

Mijn naam is Angeline van Leeuwen, geboren op 4 september 1967 in Voorburg. Ik kom uit een creatief gezin, allen echte “doeners” die van niets iets kunnen maken. Het is een filosofie die ook mij past als een jas.

Van kinds af aan was ik altijd aan het tekenen, kledingontwerpen en die ideeën in en aan elkaar aan het naaien. Ik was vijf jaar oud kan ik me nog herinneren. Maar timmeren en zagen vond ik ook geweldig! Kortom er werd flink geknutseld en daar was thuis ook alle ruimte voor.

Daglicht testen

Opleidingen in mode

Vanaf mijn veertiende jaar had ik een bijbaantje bij kleermakerij en stomerij de Jong in Voorburg die lief, streng maar rechtvaardig waren. Het indrukwekkende klantenbestand zorgde er ook voor dat er topprestaties moesten worden geleverd.
Het was een goede leerschool die een potentiële miss Dior niet tolereerde. Daar word je een bescheiden mens van en zo haalden zij wel het beste in mij naar boven. Met referenties van ook deze vakmensen én een aantal kledingstukken die ik al had ontworpen en gemaakt kwam ik door de commissie van de Kleermakersschool in Den Haag.
Na de Havo moest en zou ik hier naartoe gaan want dit was voor mij de beste opleiding om alle facetten van het kleermakersvak in de vingers te krijgen.
Ik kreeg les van echte kleermakers waar ik tot op de dag van vandaag veel aan heb gehad.
In het eerste jaar was er meteen een modeshow en ik had flink uitgepakt met zijde, wol, suède en leer. Mijn docent liet deze collectie van 6 outfits aan een vakgenoot zien en hij zag niet dat ik meekeek en het hoorde: “kijk toch eens, dat is toch haute couture…!”

Ook het project dat wij als studenten in het laatste jaar mochten doen in samenwerking met Frans Molenaar en vervolgens met die collectie op tournee gingen is mij altijd dierbaar gebleven.

Maar ook uitgezonden worden voor Nederland als “dameskleermaker” op de Olympische Spelen voor Ambachten was een hoogtepunt. Stond ik daar zo bleu als wat in Birmingham met medestudenten uit alle hoeken van de wereld. Wat een belevenis, uiteraard veel te jong en te onervaren maar dit had ik nooit willen missen.

Tijdens stages was al duidelijk dat ik na de opleiding direct kon werken bij verscheidene bedrijven waar ik ervaring had opgedaan. Een luxepositie want ik mocht kiezen. Het werd Hardie’s waar ik twintig jaar lang met veel plezier heb gewerkt.

In 2005 maakte ik een zijsprong door de dag studie Voeding en Diëtetiek te volgen aan de Haagse Hoge School. Er zijn veel overeenkomsten met wat ik nu doe als couturier. Beiden zijn een vorm van maatwerk. De propedeuse was spoedig en meer dan goed afgerond. Wat ik daar heb geleerd neem ik tot op de dag van vandaag mee. Maar mijn oude vak begon weer op te borrelen en ik kwam zo de volgende fase in, alsof het zo moest zijn…

Bekijk direct mijn CV

Over Angeline van Leeuwen

Start van AvL couture

Begin 2007 startte ik als volledig zelfstandig ondernemer als couturier vanuit huis, een reuzestap maar de tijd was er rijp voor. De nieuwe fase in mijn leven was begonnen.
Het was een succes. Ik kreeg al meteen zeer dierbare opdrachten waar ik tot op de dag van vandaag heel dankbaar voor ben. De beste reclame is een prachtig product afleveren waar de klant heel veel plezier aan beleeft voor welke gelegenheid dan ook. Dit went nooit want iedere dag is een bewuste dag.

Over mij

Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met de plek waar ik werk en woon in den Haag, vlakbij de duinen en de zee die maar een paar honderd meter hier vandaan zijn.
Ik houd onder andere van muziek dat uiteenloopt van hardrock tot klassiek, het Filmhuis, kunst en antiek, hardlopen, wandelen en fietsen, wat ik hier in onze omgeving heerlijk kan doen. Daar is al heel wat verzonnen!
Ik maak er mijn hoofd vrij en dan komen de ideeën vanzelf, het is mijn inspiratiebron…

Strand
Tuin