Kledingitems voor representatieve gelegenheden

De afgelopen weken heb ik een aantal opdrachten mogen maken die betrekking hebben op onder andere feestelijke gebeurtenissen, waarbij ik hieronder de afbeeldingen zal laten zien.
Luxe materialen in de kleuren die bij je passen, zijn uiteraard een vereiste voor een goed ontwerp.
De eerste blik, ook van een afstand gezien, is per slot van rekening de kleur en dan het gebruikte materiaal in combinatie met de snit.
Dat gegeven zit altijd in het achterhoofd verscholen en met die wetenschap, zoek je samen naar het ultieme ontwerp dat helemaal bij je  past.
Nu hebben we hier de beschikking over honderden (misschien wel duizenden? heb ze nog nooit precies geteld…) kleuren en materialen dus dan is er geen probleem. Behalve een luxe-probleem dat men niet kan kiezen.
Er zijn altijd twee lichtbronnen belangrijk, het kunstlicht in de showroom en het daglicht in de veranda, daar waar ook een grote spiegel staat.
Het komt regelmatig voor dat wanneer de kleur én stof zowel bij dag als bij kunstlicht fraai is, dit de doorslag geeft voor een juiste keuze.

De jasjes in marineblauw en cognac tint verdienen een extra uitleg.
Tijdens het maakproces komen ideeën naar boven waardoor een ontwerp iets extra’s krijgt. Dat gebeurde ook met deze manteltjes.
De opdracht was, niet voeren! ;-)
Maar om de modellen met rafels te laten zitten of heel simpel af te locken (dat is een machinale manier van naden afwerken)…nou nee dus heb ik álle naden voorzien van gekleurde zijden biezen. Deze naden vervolgens mét de biezen vastgezet aan de stof en tatahh, reversible!
Twee mantels in één, een geheel neutrale versie aan de ene kant en een uitbundige, vrolijke versie aan de andere kant.

Het portfolio is meteen bijgewerkt, zodat er meer afbeeldingen te zien zijn, met een bijbehorende tekst.

In het nieuwsitem hierna, zal ik schrijven over de bruiden die de afgelopen maand zijn getrouwd in De Jurk van AvL Couture!

 

 

kant-zijde-tuniek-AvLCouture

 

tuniek-cocktail-kant-AvLCouture

 

 

reversible-crepe-mantel-AvLCouture

 

 

reversible-cashmere-mantel-AvLCouture

 

 

blousejasje-zijde-AvLCouture-DenHaag