Maatwerk kleding, wat is dat eigenlijk?

Oké, we zijn al weer in de laatste maand van 2021…!
Deze feestmaand is sinds gisteren ingeluid met wat kerstversiering hier en daar want daar kan ik stiekem wel van genieten.
Zo is het wat minder erg wanneer het tegen half vijf in de middag al donker wordt.
Bovendien geeft ontbijten in de naast gelegen eetkamer, omringd met honderden mini(led)lampjes, een instant geluksgevoel.
Hoe simpel kan het zijn?

De afgelopen maanden heb ik een aantal fraaie ontwerpen mogen maken én natuurlijk foto’s van gemaakt maar niet de tijd genomen om ze in vol ornaat op de website te plaatsen.
Krijgt u nog te goed.
Dit gezegd hebbende wil ik eerst nog graag het volgende delen.

Al eerder had ik een blog gewijd aan wat maatwerk inhoudt, het is belangrijk voor het vak om hier aandacht aan te blijven besteden.
Het komt door een online filmpje waarin een kleermaker uit United Kingdom, heel gedetailleerd het ambacht uitlegt, wat je als klant behoort te verwachten in een shop waar men “maatkleding” verkoopt.
Leerzame kost en mijn hart maakt dan meteen een sprongetje want hij legt het eerlijk en recht voor zijn raap uit.
Hierbij de link: “How to choose a bespoke suit tailor”.

Hier in mijn atelier en showroom op de Savornin Lohmanlaan zit het wel goed denk ik dan!
Vorige week heb ik een prachtige kleine collectie herenstoffen geleverd gekregen (Savile Row London) die ik had ingekocht.
Én gisteravond arriveerde de koerier, met een langverwachte doos inclusief ongelofelijk mooie stalencollecties, met stoffen die zowel  voor dames als voor herenkleding geschikt zijn.
De materialen variëren van superzachte kwaliteiten wol tot meer robuustere stoffen tot denim van zuiver wol, in vele kleuren te bestellen.
Jeans in zuiver wol…wie verzint zoiets? Ik snapte al niet dat de stof totaal niet kreukte toen ik hem als een verfrommeld bolletje in mijn hand had geperst. Toen had ik nog niet naar de samenstelling gekeken, ervan uitgaande dat het katoen was.
Enfin, genoeg inspiratie voor geweldige creaties!

Bij deze alvast gezellige dagen en misschien komen Sint en Piet ook nog langs, die zou je bijna vergeten in al het kerstgeweld.